Compoziţie
Seleniu (aspartat) 100 μg, excipienţi.
„Substanţa capabilă să reducă îmbolnăvirea de cancer cu aproape 40% şi să reducă mortalitatea din cauza cancerului cu aproape 50%, ar trebui declarată cea mai mare realizare a medicinei şi împărtăşită oamenilor din întreaga lume”. Astfel a caracterizat seleniul cunoscutul cardiolog american, doctorul Atkins. S-a demonstrat că în regiunile cu un conţinut ridicat de seleniu în sol rata îmbolnăvirilor de cancer pulmonar, cancer de colon, cancer al colului uterin şi al uterului este mai scăzută. Savanţii consideră că numărul mare de îmbolnăviri cardiovasculare, oncologice, gastro-enterologice şi infecţioase poate fi cauzată de deficitul de seleniu, care se observă la peste 80% din populaţia Rusiei şi a altor ţări. În unele ţări, unde procentul de seleniu în sol este deficitar, au fost adoptate programe speciale pentru îmbogăţirea cu seleniu a produselor alimentare.
Acţiunea componentelor active
Seleniul este un microelement esenţial în detoxifierea şi protecţia antioxidantă a organismului. Ca sinergent al vitaminei E, contribuie şi la creşterea activităţii antioxidante a acestei vitamine. Participă la metabolismul iodului, întrucât fără enzimele ce conţin seleniu este imposibilă producţia hormonului glandei tiroide T3, necesar pentru dezvoltarea fizică şi psihică a organismului în general, şi în special a sistemului nervos central. Seleniul intră în compoziţia proteinelor ţesutului muscular, inclusiv a muşchiului inimii. Îmbunătăţeşte elasticitatea pereţilor vasculari şi fluiditatea sângelui, transportul substanţelor nutritive şi al oxigenului spre ţesuturi, normalizează tensiunea arterială. Utilizarea seleniului în primele săptămâni şi luni după infarct contribuie la cicatrizarea rapidă şi însănătoşirea bolnavului.
Seleniul accentuează protecţia organismului împotriva viruşilor şi a altor factori patogeni, iar cercetările demonstrează acţiunea notabilă a acestuia asupra creşterii producţiei celulelor de bază ale sistemului imunitar: leucocite, limfocite, anticorpi, macrofage şi interferon.
Seleniul are un rol important în menţinerea sănătăţii pielii. Contribuie la reducerea sintezei de melanină, fapt care conduce semnificativ la scăderea pigmentării pielii. Intrând în fracţia lipidică a membranelor celulare, exercită acţiune stabilizantă, protejând celulele pielii împotriva deteriorării de către metalele grele, radicalii liberi. Totodată, seleniul este responsabil pentru elasticitatea pielii, protejând-o împotriva acţiunii agresive a razelor ultraviolete, încetineşte procesul de îmbătrânire al pielii.
Utilizare
Produsul „Seleniu” oferă un ajutor de neînlocuit pentru sănătate:
- stabilizează activitatea cardiacă, previne apariţia aterosclerozei şi afecţiunilor cardiovasculare;
- normalizează activitatea sistemului imunitar;
- previne dezvoltarea hipofuncţiei glandei tiroide;
- exercită acţiune antioxidantă, încetineşte procesul îmbătrânirii celulare;
- ajută la menţinerea elasticităţii pielii.