CAUZELE SCĂDERII CAPACITĂŢII DE MUNCĂ
1. Stresul cronic reprezintă una dintre cauze. Tensiunea permanentă solicită sistemului nervos central consum energetic sporit. Greutatea creierului reprezintă numai câteva procente din greutatea corpului, dar consumul de energie al creierului reprezintă până la 20% din consumul total, fiind utilizate resursele energetice ale celulelor, care sunt asigurate de aportul vitaminelor, mineralelor, acizilor graşi nesaturaţi. Stresul generează o avalanşă de atacuri din partea radicalilor liberi, care afectează membranele celulare. În consecinţă, scade brusc protecţia la toate nivelele. Principalele ţinte ale stresului sunt sistemele nervos, cardiovascular şi reproductiv.
2. Consumul de alcool, alimentaţia neregulată, asimilarea proastă a alimentelor exercită o acţiune dăunătoare majoră asupra capacităţii de muncă. În consecinţă, organismul nu primeşte substanţele vitale, scade tonusul general. Hrana prelucrată termic, pe care o consumăm, este lipsită parţial de enzime, fapt ce scade mult valoarea ei nutritivă.
3. O altă cauză a reducerii capacităţii de muncă, este regimul dezechilibrat de muncă şi odihnă, suprasolicitările, somnul insuficient, epuizarea sistemului nervos central.
4. O cauză actuală este oxidarea organismului, provocată de consumul de băuturi acide, carbogazoase, ceai, cafea, bere etc. Regimul incorect de hidratare duce la scăderea majoră a potenţialului fizic şi intelectual.
MECANISMELE DE RESTABILIRE A CAPACITĂŢII DE MUNCĂ
1. Cele mai recente metode de restabilire ale capacităţii de muncă sunt produsele cu acţiune de fortifiere generală. Cu cât acţiunea este mai echilibrată şi multilaterală, cu atât efectul general este mai mare. În prezent, a devenit foarte cunoscut şi antioxidantul de provenienţă naturală – ACTIVIN. În compoziţia sa intră proantocianide din sâmburi de struguri, vitaminele E, C, beta-caroten, minerale: zinc, crom, seleniu, cupru etc. Conţine unii dintre cei mai buni adaptogeni naturali: ginseng şi lăptişor de matcă. În compoziţia sa se regăseşte extractul stimulator de ginkgo biloba, care este un tonic puternic, îmbunătăţeşte memoria şi tonusul vital.
2. Procesul de prelucrare al alimentelor poate fi îmbunătăţit prin adăugarea enzimelor vegetale. Conţinutul normal în enzime al alimentelor proaspete se distruge în mare parte în procesul preparării acestora. Un produs excelent de provenienţă naturală, care conţine enzime, este DIGESTABLE.
3. Scăderea capacităţii de muncă poate fi corectată prin folosirea tonicilor vegetali, precum este rădăcina de gotu kola, utilizată în mod tradiţional în ţările din vest pentru alimentarea celulelor scoarţei cerebrale. Produsul GOTU KOLA îmbunătăţeşte circulaţia sanguină în creier, organele aparatului vizual şi auditiv, accelerează procesul de gândire, creşte capacitatea de efort fizic.4. Este necesară menţinerea în organism a unei balanţe optime de rezerve de apă, consumând, de preferinţă, apă calitativă biodisponibilă.
PRODUSELE RECOMANDATE
ACTIVIN : Câte 1 capsulă de 2 ori pe zi în timpul mesei.
GOTU-KOLA : Câte 1 comprimat de 2 ori pe zi.
DIGESTABLE : Câte 1 capsulă de 3 ori pe zi înainte de masă.
Eficienţa aplicării programului creşte dacă produsele sunt băute cu apa biologic activă CORAL-MINE, ce conţine minerale alcalinizatoare. Această apă are proprietăţi biologice îmbunătăţite (tensiune superficială scăzută, reacţie slab alcalină), care corespund necesităţilor celulelor organismului. Apa structurată CORAL-MINE este îmbogăţită cu minerale şi are un gust plăcut.