CAUZELE SCĂDERII IMUNITĂŢII
Organismul uman este un biosistem deschis unic, cu proprietăţi de auto-reglare şi auto-restabilire, care efectuează un schimb permanent cu mediul extern. În apărarea organismului împotriva pătrunderii formelor de viaţă străine îl are imunitatea – un sistem defensiv al celulelor individului împotriva materialului genetic al diverselor forme biologice de viaţă. Numai aşa în natură există posibilitatea păstrării imunităţii. În uterul matern copilul nu are imunitate, şi numai după naştere el primeşte programul biologic de apărare, care se păstrează pentru toată viaţa.
1. Agresiunea bacteriilor, viruşilor, fungilor, precum şi a altor paraziţi şi protozoare. În ultimul timp se observă o agresiune crescută a lumii celulare: chiar şi bacteriile, considerate până nu demult convenţional patogene, au început să manifeste agresivitate.
2. Alimentele procesate intensiv, fără enzime, care conţin o gama largă de aditivi, din cei aproximativ 300 admişi a fi utilizaţi pentru industria alimentară cum ar fi conservanţi, stabilizatori, coloranţi, agenţi de afânare etc.
3. Băuturile (acide, dulci, carbogazoase, cu îndulcitori) care dereglează homeostaza (echilibrul mediului intern). Ele intoxică mediul hidric al spaţiilor celulare şi intracelulare, distrugând imunitatea.
4. Insuficienţa microelementelor esenţiale, în special a celor de bază, cum sunt, spre exemplu, zincul şi seleniul.
5. Moleculele radicalilor liberi, care atacă membranele lipidice-grase ale celulelor şi provoacă reacţii de oxidare peroxidică a lipidelor, care intră în componenţa membranelor, ducând la moartea celulelor.
6. Insuficienta hidratare, care duce la coagularea sângelui.
În afară de cele enumerate, există multe alte cauze care duc la slăbirea imunităţii.
MECANISMELE DE RESTABILIRE ALE IMUNITĂŢI
1. După naştere, în primele 3 ore de viaţă, copilul primeşte un program pe bază de informaţii şi cu ajutorul imunoglobinei, care face parte din compozitia acestuia, se poate bucura de ”prima hrană” – COLOSTRUL. În cazul în care copilul nu este hrănit cu colostru matern, imunitatea sase va forma sub acţiunea laptelui, fiind mai puţin eficientă.
2. Zincul este unul din microelementele cele mai importante din organismul uman. El intră în compoziţia multor substanţe biologic active. Participă la funcţionarea a peste optzeci de enzime. Insuficienţa zincului în alimentaţie este un aspect foarte îngrijorător, întrucât completarea rezervei de zinc se realizează în mare parte din alimentaţie. Practic, suntem nevoiţi să ne completăm raţia alimentară cu zinc biodisponibil.
3. Seleniul este, de asemenea, un element esenţial pentru protecţia celulară. Intră în compoziţia enzimei glutation peroxidaza, care protejează celulele de atacurile radicalilor liberi.
4. Un alt factor, care stimulează întărirea imunităţii, este antioxidantul complex ACTIVIN, care reprezintă un complex de substanţe biologic active naturale, vitaminele C, E, A, minerale, adaptogeni: ginseng, lăptişor de matcă etc. În prezent, produsul ACTIVIN este recunoscut de către oamenii de ştiinţă nutriţionişti drept unul dintre cei mai puternici antioxidanţi.
5. Şi, totodată, este necesară menţinerea în organism a unei balanţe optime de rezerve de apă, consumând, de preferinţă, apă calitativă biodisponibilă.
PRODUSELE RECOMANDATE
ACTIVIN : Câte 1 capsulă de 2 ori pe zi.
ZINC : Câte 1 comprimat de 2 ori pe zi în timpul mesei.
SELENIU : Câte 1 comprimat de 1-2 ori pe zi între mese.
FIRST FOOD™: Câte 1 capsulă de 3 ori pe zi în timpul mesei.
Eficienţa aplicării programului creşte dacă produsele sunt băute cu apa biologic activă CORAL-MINE, ce conţine minerale alcalinizatoare. Această apă are proprietăţi biologice îmbunătăţite (tensiune superficială scăzută, reacţie slab alcalină), care corespund necesităţilor celulelor organismului. Apa structurată CORAL-MINE este îmbogăţită cu minerale şi are un gust plăcut.