Compoziţie
Grăsime de peşte, vitamina Е, ulei de soia.
Savanţii au descoperit de multă vreme că suplimentarea raţiei alimentare cu grăsime de peşte marin reduce riscul aterosclerozei şi afecţiunilor cardio-vasculare. Grăsimea de peşte conţine acizi graşi nesaturaţi omega-3, care intră în clasa acizilor graşi esenţiali. Aceşti acizi nu sunt sintetizaţi de organismul uman şi este foarte important ca necesarul în aceste componente să poată fi asigurat printr-o hrana echilibrată sau prin aportul suplimentelor alimentare care conţin Omega 3.
Conform datelor Institutului de Cercetare Ştiinţifică al Academiei de Ştiinţe Medicale din Rusia deficitul consumului de acizi graşi polinesaturaţi omega-3 la marea majoritate a populaţiei din Rusia reprezintă în jur de 80%. Crescând consumul de grăsime de peşte, se poate reduce la maxim riscul de apariţie al afecţiunilor cardiovasculare. S-a demonstrat că în sângele persoanelor care consumă grăsime de peşte cantitatea de colesterol (principala cauză în apariţia aterosclerozei) se menţine la nivel inferior, întrucât, odată pătrunşi în organism, acizii graşi polinesaturati concurează cu colesterolul eliminându-l din circulaţia sanguină.
Produsul „Omega 3/60” conţine grăsime naturală de peşte marin, cu un bogat conţinut de acizi graşi omega-3, combinaţi cu vitamina E care joacă un rol primordial în profilaxia aterosclerozei şi afecţiunilor cardiovasculare asociate. Cercetările desfăşurate au demonstrat că suplimentul alimentar biologic activ „Omega 3/60” conţine mai mult de 60% din necesarul zilnic al acizilor graşi polinesaturaţi. Produsul corespunde celor mai înalte standarde de calitate, datorită prelucrării prin tehnologii avansate, neavand miros sau gust specific de peşte. În plus Utilizarea metodelor moderne de prelucrare a grăsimii de peşte (micro-ermetizarea capsulelor) reprezintă cea mai bună metodă de protecţie a acizilor graşi polinesaturaţi omega-3 împotriva oxidării şi distrugerii calităţilor benefice.
Acţiunea componentelor active
Funcţiile de bază ale acizilor graşi polinesaturaţi omega-3 sunt participarea la formarea fosfolipidelor membranelor celulare şi sinteza în ţesuturi a hormonilor eicosanoizi: prostacicline, prostaglandine, leucotrieni şi tromboxani care reglează funcţiile celulare locale şi cele ale ţesuturilor, inclusiv reacţiile inflamatorii, funcţionarea trombocitelor, leucocitelor şi eritrocitelor, îngustarea şi dilatarea vaselor.
Acizii graşi polinesaturaţi omega-3 previn leziunile endoepiteliale, reprezintă componenta de structură a celulelor sistemului imunitar, nervos, cardiovascular şi retinei oculare, participă la formarea acestora şi asigură funcţionarea optimă.
Cercetările medicale au demonstrat că deficitul acizilor graşi polinesaturaţi omega-3, în special al aciduluieicosapentaenoic (EPA) şi docosahexaenoic (DHA) conduce la apariţia aterosclerozei şi afecţiunilor asociate, cum ar fi boala cardiacă ischemică sau boala Alzheimer.
Vitamina E inhibă radicalii liberi, protejand lipidele membranelor celulare împotriva oxidării şi deteriorării, creşte capacitatea de muncă şi rezistenţa organismului faţă de afecţiunile infecţioase.
Utilizare:
Produsul „Omega 3/60” de la Coral Club joacă un rol esenţial în profilaxia:
- aterosclerozei şi trombozei vaselor;
- bolii cardiace ischemice, stenocardiei, infarctului;
- hipertensiunii arteriale;
- dereglărilor de ritm cardiac;
- dereglărilor statutului imunitar al organismului.