Lecitina

 

Lecitina

Lecitina

Compoziţie

Lecitină lichidă din soia, excipienţi.

Produsul „True Lecithin” este un supliment „inteligent” al raţiei alimentare, necesar fiecăruia dintre cei care doresc să-şi îmbunătăţească activitatea cerebrală. Mai mult decât atât, acest produs contribuie la refacerea structurii ficatului, fiind dovedit ca un remediu profilactic al sclerozei. Prin denumirea comună de „lecitină” este reunit un complex de substanţe naturale importante, care cuprind un grup de fosfolipide esenţiale, acizi graşi polinesaturaţi şi carotenoide. Fiecare din substanţele care intră în compoziţia lecitinei joacă rolul său  specific în asigurarea vitalităţii organismului. Pentru om, lecitina este un produs de construcţie şi alimentaţie la fel de important ca şi proteinele. Lecitina constituie aproximativ 30% din substanţa cerebrală, regăsindu-se în mii de kilometri de fibră nervoasă, care sunt membranele protectoare ale creierului şi neuronilor. Principala „secţie biochimică” a organismului nostru, ficatul, este compus în proporţie de 65% din fosfolipide, care intră în compoziţia lecitinei. Rezistenţa inimii este direct proporţională cu cantitatea de lecitină din muşchiul cardiac.

Acţiunea componentelor active

Principalele componente ale fosfolipidelor din lecitină sunt  substanţele similare vitaminelor: colina (vitamina B4) şi inozitolul (vitamina B8). Colina stimulează sinteza de acetilcolină – un neuromediator important, care asigură transmiterea impulsurilor nervoase în sistemul nervos central, îmbunătăţeşte activitatea intelectuală şi implicit,  memoria. Inozitolul este necesar pentru dezvoltarea şi funcţionarea normală a celulelor măduvei spinării; în cantitate optimă scade nervozitatea şi iritabilitatea.

Lecitina alimentează sistemul nervos, scade concentraţia de acizi graşi în sânge, reducând, astfel, cantitatea ateroamelor de colesterol pe pereţii vaselor – unul dintre principalii factorii declanşatori ai apariţiei aterosclerozei şi afecţiunilor cardiovasculare.

Lecitina contribuie la menţinerea în sânge a unui nivel constant de carnitină – una dintre substanţele nutritive necesare pentru muşchiul cardiac.

Lecitina îmbunătăţeşte funcţia ficatului, contribuie la transportul grăsimilor din celulele hepatice, optimizând astfel schimbul de lipide, împiedică degenerescenta grasă a ficatului. Exercită efect hepatoprotector, accelerând refacerea celulelor ficatului în cazul acţiunii toxice a medicamentelor, alcoolului, nicotinei.

Utilizare

Consumul produsului „True Lecithin” va fi benefică în unele stări precum:

  • nervozitatea, epuizarea nervoasă;
  • deficitul de atenţie, scăderea memoriei;
  • polinevrite alcoolice;
  • dereglări ale funcţiei hepatice;
  • afecţiuni cardiovasculare;
  • efort intelectual sau fizic crescut.

Lasa un comentariu