EYEBRIGHT

Mod de prezentare: 100 comprimate

Compoziţie

Frunze de silur, excipienţi.

Silurul medicinal (Euphrasia officinalis) – este una din plantele recunoscute şi utilizate în medicina naturistă din diferite ţări, de multe secole. Denumirea populară este „iarba ochilor”, iar în traducere din limba engleză,  denumirea plantei înseamnă „ochi limpezi”, din limba franceză „scapă de ochelari”, iar din limba greacă – „bucuria unei bune vederi”. Denumirea vorbeşte de la sine despre direcţia acţiunii acestei plante.

A fost menţionată pentru prima dată ca plantă medicinală în anul 1305. Silurul era atât de cunoscut şi eficient, încât îi erau dedicate poezii şi poeme. În medicina tibetană, silurul este considerat de multă vreme un remediu bun împotriva conjunctivitelor. În Islanda, seva secretată de silur este utilizată în calitate de analgezic în diverse afecţiuni ale ochilor.

Acţiunea componentelor active

În compoziţia silurului medicinal se regăseşte un complex de substanţe active (glicozide, flavonoide, iridoide, antociane, cumarine, vitamina C, caroten, tanine, saponine, uleiuri eterice şi grase, microelemente: cupru, mangan, zinc, bor, argint, magneziu, molibden, fier, crom, nichel), care acţionează  biochimic asupra cauzelor modificărilor inflamatorii şi degenerative la nivelul retinei ochiului şi al corpului sticlos.

Acţiunea biologică a silurului: antiinflamatoare, antialergică, astringentă (în special pentru mucoasa pleoapelor şi conjunctivă), scade tensiunea intraoculară, îmbunătăţeşte funcţia vederii etc.

Iarba de silur este larg utilizată în oftalmologie pentru ameliorarea senzaţiei de usturime şi lăcrimare a ochilor, pentru creşterea acuităţii vizuale, profilaxia afecţiunilor oculare de diversă provenienţă, în procese degenerativ-distrofice ale membranei oculare. Chiar şi în traumele ochilor, atunci când există riscul  de afectare a corneei, silurul poate reduce durerea şi inflamaţia.

Are acţiune favorabilă în stări de oboseala ale ochilor, determinate de iluminatul artificial, în efort intens asupra ochilor, în hipersensibilitate la lumina solară.

Mai mult de atât, silurul are efect hipotensiv, sedativ, spasmolitic, îmbunătăţeşte circulaţia cerebrală. Siluruleste un remediu natural verificat împotrivă tusei, însoţite de expectoraţie abundentă, manifestărilor catarale şi durerilor în regiunea sinusurilor frontale. Acţiunea sa reduce senzaţia de nas „înfundat” şi calmează inflamarea mucoaselor. Se utilizează, de asemenea, ca adjuvant în tratamentul gastritelor cu aciditate crescută şi enterocolitor.

Utilizare

Produsul „Eyebright” este benefic pentru:

  • oboseala ochilor;
  • conjunctivite, blefarite;
  • opacitate şi pete pe cornee;
  • cataractă şi glaucom;
  • afecţiuni respiratorii.

 

 

Lasa un comentariu