Compoziţie
Colostru de vacă, excipienţi.
Colostrul este sursa naturală a tuturor componentelor necesare pentru formarea imunităţii, menţinerea şi refacerea sistemului imunitar slăbit. Formarea colostrului este un proces mult mai complex în comparaţie cu formarea laptelui obişnuit, componentele acestuia neregăsindu-se într-o concentraţie atât de mare în nici o altă hrană naturală, întrucât constituie cea dintâi sursă de alimentaţie a noului născut.
Colostrul este prima hrană a mamiferelor, inclusiv a omului, care asigură protecţia nou-născutului în primele zile ale vieţii, când acesta este mai vulnerabil. Împreună cu colostrul, nou-născutul primeşte de la mamă anticorpi – factori ereditari ai imunităţii. Pentru acest supliment se utilizează laptele de vacă, colectat în primele 36 de ore după fătare şi care este prelucrat printr-o tehnologie specială, care nu distruge componentele active ale colostrului. S-a demonstrat: colostrul de vacă este o hrană sigură şi biologic compatibilă chiar şi pentru cei care duc un regim alimentar fără produse lactate, întrucât conţinutul de lactoză în colostru este minim.
Acţiunea componentelor active
Imunoglobulinele sunt anticorpi cu spectru larg, care apără corpul de bacterii, microbi, fungi, viruşi şi alergeni. Colostrul conţine toate cele 5 grupe de imunoglobuline: IgA (protejează mucoasa), IgD (stimulează producţia de anticorpi), IgE (neutralizează reacţiile alergice), IgG (neutralizează viruşii), IgM (accelerează procesul de distrugere a bacteriilor şi viruşilor).
Interferonul, lactoferrina, interleucină sunt principalele proteine ale sistemului imunitar, stimulează producţia de imunoglobuline, exercită acţiune antiinflamatoare, antivirală şi antibacteriană.
Vitamine şi minerale. Colostrul conţine vitaminele А, С, Е, В2, В6, В12 şi minerale (fier, calciu, fosfor, potasiu, zinc). Comparativ cu laptele, colostrul conţine de 5-6 ori mai multă vitamina А şi de 6-7 ori mai multă vitamina E, decât laptele.
Albuminele-glicoproteine protejează factorii de creştere împotriva distrugerii acestora de către sucul gastric, iar lactoalbuminele reprezintă sursa aminoacizilor esenţiali, nesintetizaţi de organism.
Colostrul este bogat în enzime: peroxidază, reductază, lipază, fosfatază, lactază, peptidază, conţine lizocim – un antibiotic natural, care inhibă acţiunea bacteriilor patogene.
Factorii de creştere contribuie la mărirea masei musculare şi refacerea ADN-ului şi ARN-ului, stimulează diviziunea celulelor în ţesutul conjunctiv si formarea cartilagiilor şi a ţesutului osos. Mulţi dintre sportivi consumă în mod regulat colostru, întrucât acesta nu stimulează doar creşterea muşchilor, ci contribuie şi la întinerirea organismului, îmbunătăţind starea de sănătate.
Utilizare
Acţiunea biologică a produsului „First Food Colostrum™”:
- imunoprotectoare pronunţată;
- imunomodulatoare;
- protectoare şi de refacere a mucoasei tractului gastrointestinal;
- anabolică,
- regenerantă.