Coral Omega Bar

 

Mod de prezentare: baton, 38 g

Compoziţie: ulei de migdale, pastă de curmale, sirop de  agava, germeni de in, stafide, seminţe de susan. 

 

Coral Omega Bar este un nou baton din gama produselor unei alimentaţii sănătoase. Ingredientele nutritive din compoziţia batonului – migdalele, seminţele de in şi de susan – se deosebesc prin conţinutul crescut de AGPN omega-3, 6, 9, necesari organismului.

Pe lângă acizii graşi polinesaturaţi omega, batonul conţine un complex de aminoacizi, este bogat în vitamine, microelemente şi substanţe speciale – fructane. Nu conţine zahăr, conservanţi, coloranţi artificiali şi potenţatori de gust, de aceea este benefic tuturor pentru menţinerea sănătăţii şi vitalităţii. 

Seminţele de in reprezintă sursă de AGPN omega-3, vitamine, substanţe minerale. Particularitatea AGPN (α-linolenic, linoleic, oleic) constă în capacitatea acestora de a reduce nivelul de colesterol în sânge cu 25%, iar odată cu aceasta să prevină formarea trombelor în vasele sanguine. Conţin o cantitate importantă de vitamine – F, E, A, grupa B şi minerale (magneziu, fosfor, fier, seleniu), necesare pentru o viaţă sănătoasă şi activă.  Migdalul este un sâmbure tare extras dintr-un fruct de culoare gri-verzuie. Se consideră a avea conţinutul cel mai crescut de uleiuri dintre toate plantele cu sâmburi. Şi acest lucru nu este întâmplător. Uleiul său aromat şi nutritiv este bogat în acizii oleic, linoic, stearic şi palmitic (62%!). Cu toate că este caloric, migdalul contribuie la menţinerea greutăţii corporale normale, datorită conţinutului de AGPN. Totodată, în compoziţia sa se regăsesc antioxidantul puternic – vitamina E, care menţine elasticitatea şi rezistenţa vaselor, vitamina B2, bioflavonoizi, mineralele magneziu, fier, zinc, fosfor etc.  În ţările arabe, încă din cele mai vechi timpuri, curmalele erau apreciate pentru capacitățile lor de a menţine sănătatea şi de a asigura longevitate, fiind unul dintre produsele alimentare de bază, la fel cum este, de exemplu, orezul în ţările Asiei de Sud-Est.

Curmalele conţin peste 10 microelemente din care: vitaminele A, B1, B2, B6, B9, proteine,grăsimi, necesare pentru activitatea creierului şi pentru menţinerea sănătăţii în general. Consumul acestora este benefi c pentru gravide. Curmalele conţin cantitate însemnată de fructoză (60-65%),care, spre deosebire de zaharoză, nu determină creşterea bruscă a nivelului de zahăr în sânge,aspect foarte important pentru persoanele predispuse la diabet.  Susanul este o plantă uleioasă orientală, care are şi o altă denumire „de poveste” – „sesam”.

Seminţele de susan conţin ulei gras în proporţie de până la 60 %, în  compoziţia căruia regăsim AGPN omega-6 şi 9. De asemenea reprezintă o sursă benefică de sesamină, antioxidant natural puternic, care exercită acțiune benefică prin normalizarea nivelului de colesterol total din sânge şi ajută la prevenirea apariţiei diverselor afecțiuni de sănătate.  Stafidele conţin vitamine din grupa B şi o colosală cantitate de potasiu natural– regulator al balanţei hidro-saline al organismului, glucoză şi fructoză,asigurând astfel alimentarea celulelor creierului, muşchiului cardiac şi cresc vitalitatea organismului.   

Batonul „Coral Omega Bar”:

  • reprezintă sursă de AGPN esenţiali
  • este o sursă de energie vitalizantă
  • contribuie la întărirea sistemelor cardiovascular, digestiv şi imunitar
  • este benefic pentru sănătatea întregii familii.

Lasa un comentariu