Balsam pentru piele cu ulei extras din arborele de ceai

Compoziţie Balsam pentru piele cu ulei extras din arborele de ceai de la Coral Club : 

Gălbenele, ulei de măsline, grăsime de emu, ulei de migdal dulce,ulei din sâmburi de caise, ulei din germeni de grâu, ceară de albine, vitamina Е, ulei de arbore de ceai.

Nu întâmplător balsamul pe bază de grăsime de emu, cu adaos de ulei de arbore de ceai, vitamina E şi alte componente naturale, este considerat un remediu. Datorită permeabilităţii sale crescute, grăsimea de emu transportă toate componentele balsamului în straturile profunde ale pielii, accentuând acţiunea benefică a acestora.

Compoziţia atent selectionată îmbunătăţeşte circulaţia locală, relaxează musculatura, contribuie la cicatrizarea rănilor, regenerarea pielii, înlăturarea durerilor; stimulează vindecarea arsurilor de diversă provenienţă (termice, chimice, solare). În cazul utilizării prelungite  a balsamului se observă îmbunătăţirea  secreţiei glandelor sebacee şi a structurii şi aspectului pielii. Datorită uleiului de arbore de ceai şi gălbenelelor, utilizate în cosmetică ca remedii antiinflamatoare, dezinfectante şi cicatrizante, balsamul exercită acţiune benefică în cazul iritaţiilor şi proceselor inflamatorii ale pielii.

Uleiul de arbore de ceai este un ulei-remediu. Aborigenii australieni sunt cei care cunosc de secole proprietăţile vindecătoare, de aceea ei utilizau frunzele plantei pentru vindecarea rănilor. Uleiul de arbore de ceai exercită acţiune bactericidă, imuno-stimulatoare, antivirală. Datorită calităţilor sale, este ideal pentru arsuri, tăieturi, înţepături de insecte, acnee, herpes. De asemenea, combate senzaţia de oboseală, are acţiune emolientă şi nutritivă asupra pielii, creşte elasticitatea  pereţilor capilari, optimizează microcirculaţia sanguină, combate edemul şi reţeaua de varice la suprafaţă.

Ceara de albine, care intră în compoziţia balsamului, pătrunde bine în piele conferindu-i un aspect neted şi fin. Ceara este benefică pentru piele, fiind apropiată din  punct de vedere al structurii sale de unele componente ale grăsimii din piele. Contribuie la formarea unui strat de protecţie cerat la suprafaţa pielii, împiedicând astfel deshidratarea acesteia, iar conţinutul de vitamina A şi carotenoide asigură o influenţă benefică asupra proceselor de regenerare ale ţesuturilor epiteliale.

Vitamina E, denumită şi „vitamina frumuseţii”, protejează pielea împotriva acţiunii radicalilor liberi, previne îmbătrânirea prematură a pielii şi formarea ridurilor, oxigenează şi hidratează pielea, conferindu-i prospeţime şi elasticitate.

Uleiul din sâmburi (de migdal şi de caise) şi din germeni de grâu reprezintă surse de acizi graşi polinesaturaţi, minerale, vitamine şi alte substanţe benefice, care în combinaţie cu grăsimea de emu reduc iritaţia şi inflamaţia, exercitând un minunat efect emolient, hidratant şi de regenerare

 

Lasa un comentariu